Zonnepanelen

Zonnepanelen

Steeds meer mensen besparen geld met zonnepanelen, benieuwd naar de prijzen en opbrengsten van onze zonnepanelen?  Neem contact op met ons.

Zelf energie opwekken is tegenwoordig erg makkelijk met zonnepanelen je ziet ze overal verschijnen. Met zonnepanelen bespaar je direct op je woonlasten door de energie rekening te reduceren. Natuurlijk is het ook erg goed voor het milieu, helemaal als je voor onze panelen kiest. Deze worden namelijk gemaakt zonder Cadmium en lood, die wel veel voorkomen in andere soorten zonnepanelen.

Het zonnepaneel waar wij voor kiezen. De Cigs Dunfilm Zonnepanelen.

Deze beschikt over een Wattpiek van 115 en heeft een kleine afmeting van 1200 mm x 660 mm. (handig voor de kleinere plekjes op het dak)

Meer kWh per Watt piek dan andere zonnepanelen dankzij lagere temperatuur coëfficiënt (het paneel blijft dus koeler waardoor hij beter produceert).

Beschikt over een algemeen betere instralingshoek dus is hij minder gevoelig voor de helling waar hij op licht en heeft hij langer moment om stroom te produceren.

Met een minimum vermogen (pmpp) van 115 W er zijn gevallen bekent van 135 W dat is een efficiëntie van bijna 120%. De standaard Mono-kristallijn of poly-kristallijn panelen hebben een gemiddelde van ongeveer 85%. 

Ook is het Cigs Zonnepaneel is een groen zonne-energie product gemaakt van een Koper-Indium-Gallium-Selenide (l-lll-lV2) samengestelde halfgeleider. Gemaakt met een Cadmium vrij proces volgens de RoHS voorwaarden.

Energie besparen

Energie besparen dat willen we eigenlijk allemaal want hierdoor besparen we weer direct op onze woonkosten. Niet voor iedereen is het makkelijk om het basis energie verbruik goed in kaart te brengen. Wij kunnen u daarmee helpen het in kaart brengen van het basis energie verbruik en hier de juiste maatregelen voor te treffen. Zodat u inzicht heeft gekregen voor de mogelijke energie besparingen. 

geld huis

We brengen alle apparatuur van het huis in kaart, we bekijken dan samen de mogelijkheden om hier direct in te besparen. Ook kijken we naar de mogelijkheid om bepaalde apparatuur te vervangen en wat het u dan gaat besparen. 

Maar wij kijken niet alleen naar de besparing van elektriciteit maar ook naar de warmte besparingen in huis. Dit is vaak iets lastiger om direct financieel in beeld te krijgen maar ook hier krijgt u meer inzicht over besparen voor verwarming. 

Naar het besparen op energie bent u in een geweldige positie om te denken aan duurzame installaties. Doordat u minder elektriciteit verbruikt hoeft u bijvoorbeeld dus ook iets minder zonnepanelen op het dak te plaatsen. 

Heeft u interesse of wilt u gewoon meer informatie neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Duurzame installaties

Met duurzame installaties worden installaties bedoeld die minder energie gebruiken dan de standaard installaties. Denk bijvoorbeeld eens aan het water in de cv installatie, dit is normaal een temperatuur van 60°C en in de nog oudere gevallen zelfs wel 90°C. Om het water op deze temperatuur te krijgen moet er aardig wat gas verbrand worden in de cv-ketel.  Dit verbruik kunnen we verminderen door de installatie aan te passen en een lagere temperatuur te gebruiken. Dit is wel een ingrijpende verandering er moet namelijk een heleboel worden aangepast zeker als er nog geen vloerverwarming aanwezig is. Maar zelfs dan blijft het nog een flinke ingreep. Er zijn natuurlijk ook minder zware ingrepen zoals de ventilatielucht die uit huis worden gezogen eerst door een warmte terug win (WTW) unit te halen en zo de verse buitenlucht die we inblazen al wat op te warmen. Dan hoeft de cv installatie dat minder te verwarmen.  Of een WTW-doucheafvoer toe passen. Dit is een afvoer waar de waterleiding die naar de douch gaat omheen is gewikkeld. De werking is simpel het douch water dat door de afvoer gaat is al warm en dit verwarmt het koude water dat nu naar de douch toe gaat. Zo is er dus minder warm water nodig dat door de cv-ketel is opgewarmd en bespaard u weer energie (gas).

Ook zonnepanelen vallen onder de categorie duurzame installaties. 

Door het toepassen van al deze installaties en bouwkundig het nodige te isoleren kan uw huis vele niveaus stijgen op het energie label tabel.

Heeft u interesse of wilt u gewoon meer informatie neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. 

energie index